Burgerlijke stand Nederlands-Indië 1815-1923 compleet!

1537

De database van het genealogisch onderzoeksbureau RoosjeRoos heeft een historische mijlpaal bereikt. Alle 500.000 records uit de Regeringsalmanakken uit Nederlands-Indië zijn nu doorzoekbaar, inclusief de op de DVD van het CBG ontbrekende jaren 1818 en 1917. Daarnaast bevat de database nog 42.000 records uit de Indische burgerlijke stand van na 1923.

Dit project startte in 2007 toen Maarten Etmans de eerste overlijdens-indexen uit de Regeringsalmanakken van Nederlands-Indië in een database invoerde en op de website RoosjeRoos publiekelijk beschikbaar maakte. Bij het vervolg van deze gigaklus kreeg Maarten grote steun van een groep vrijwilligers, onder leiding van Herman Tervoort.

Na de voltooiing van de overlijdens volgden die van de huwelijken en geboorten. Die laatste twee series werden grotendeels ingevoerd door “de groep Herman Tervoort”, maar ook voor een deel door Maarten. Alle 500.000 records werden door hem persoonlijk gecontroleerd. Daarna moest ook nog heel wat werk verzet worden om alles website-gereed te maken.

Eind december 2017 zijn nu alle gegevens uit de Regeringsalmanakken ingevoerd, gecontroleerd en op de website geplaatst.

Dit project werd financieel ondersteund door de Stichting Ellen de Bruijn – Ter Denge Memorial Fund.

Kijk voor meer digitale bronnen hier.

Opmerking: Helaas hebben er het in het weekend 15-16-17 december 2017 foute data gestaan op de website voor de periode 1911-1923; de mensen die in die dagen gegevens hebben overgenomen, doen er goed aan een en ander opnieuw te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.