161.604 militairen eenvoudig vindbaar in het Nationaal Archief dankzij indexeringsproject

0
3441

Het Nationaal Archief heeft vorige week een index op de Suppletiefolio’s on-line gezet, die toegang geeft tot meer dan 160.000 militairen onder de rang van officier die vanuit Nederland dienst namen in het Oost-Indisch leger, later het KNIL. Het indexeringsproject – dat begon in 2019 – was een initiatief van Jeroen van Luin, digitaal archivaris bij het Nationaal Archief, en de IGV.

Hiermee is ook het derde indexeringsproject van Jeroen van Luin en de IGV succesvol afgesloten. Eerdere indexeringsprojecten waren het Korps Pupillen (2.500 namen) en het Oost-Indisch Boek (25.000 namen).

Eerder was de index al geïncludeerd in het Indisch Archief, het professionele archief van de IGV. Het Indisch Archief heeft een groter bestand, onder andere omdat hier ook militairen geboren na 1923 in te vinden zijn, wat mogelijk is vanwege het besloten karakter van het Indisch Archief. Ook zijn in het Indisch Archief indexen op de zogenaamde Contrôleboeken te vinden, de voorloper van de Suppletiefolio’s. Daarnaast zijn er tal van andere indexen die veelal doorlinken naar de originele bron.

Word lid van de IGV om dit soort initiatieven te steunen en toegang te krijgen tot het Indisch Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.