Home Indisch DNA

Indisch DNA

 

DNA onderzoek voor genealogie en interesse voor de eigen afkomst wint aan terrein. Het DNA, het erfelijk materiaal, kan meer vertellen dan archiefonderzoek alleen.

DNA onderzoek wordt helemaal interessant wanneer mensen met zeer gemengde afkomst worden getest, zoals het geval is bij Indische Nederlanders. Vaak bevat het DNA van mensen met een Indische achtergrond een grote diversiteit aan etnologische sporen, afkomstig uit bijvoorbeeld China, Zuid-Europa, Afrika en uiteraard ook West-Europa en Indonesië zelf.

Daarnaast kan Indisch DNA aanknopingspunten geven voor geadopteerden uit Indonesië van wie de biologische ouders onbekend zijn.

De IGV zal zich in de komende jaren sterk maken voor het bevorderen van en rapporteren over DNA onderzoek binnen de Indische en Indonesische gemeenschap. Dit zal gebeuren via het verstrekken van achtergrond informatie over DNA onderzoek en het vergelijken van verschillende aanbieders van DNA testen. Ook heeft de IGV een Indisch DNA project op Family Tree DNA. Vooral zullen persoonlijke verhalen van Indische Nederlanders over de ervaringen en resultaten van hun Indisch DNA onderzoek worden gedeeld.

Op het Indische DNA forum kunt u lezen over het gebruik en nut van DNA testen voor Indische genealogie en kunt u ook zelf vragen stellen.

Indisch DNA

[/vc_column][/vc_row]