Herziene en uitgebreide herdruk “Perkeniersfamilies van Banda”

9
422

In 2023 werd het boek De Perkeniersfamilies van Banda uitgebracht. De perkeniersfamilies teelden nootmuskaatbomen in boomgaarden, de zogenaamde perken. Omdat het boek zeer snel was uitverkocht en er behoefte bleek aan een herdruk, is gewerkt aan een nieuwe, verbeterde en aangevulde druk. De aanvullingen en verbeteringen zijn mede afkomstig uit de paspoortaanvragen van repatrianten, welke in de loop van 2023 beschikbaar kwamen. Hierdoor was het mogelijk om de onderzochte perkeniersgenealogieën verder uit te breiden.

Ook zijn er vier nieuwe genealogieën toegevoegd waaronder de vroeg vrijgemaakte Christen-Mardijkse (slaven)families Boreel, Pieris(z) en Pieters(z). Ook de “Arabische” familie Baädilla komt aan bod

De nieuwe uitgave bevat veertig genealogieën met een index waarin, naast de Bandanese familienamen, meer dan twaalfhonderd andere aangetrouwde “Oost-Indische” familienamen voorkomen. Ook zijn veel zwart-wit foto’s van familieleden afgedrukt.

De nieuwe uitgave, 364 pagina’s, zal omstreeks augustus 2024 verschijnen en is een samenwerking met de IGV. Houd deze website dus goed in de gaten.

9 REACTIES

 1. Dag Edith,
  fijn dat u het boek wilt kopen.
  Binnenkort krijgt u een mail van mij hoe u moet handelen om het boek te kopen.
  Ook komt op er de IGV site nog een aanvullend bericht.
  Nog even geduld aub.
  Mvg Ad Lans

 2. Dag Ad,
  Ook wij willen graag dat boek bestellen. Wilt U ons ook op de hoogte houden?
  Bij voorbaat dank!
  Groet, Ben & Patty

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.