Bestuur

Het bestuur van de IGV bestaat vanaf half maart 2018 uit een vijftal zeer gemotiveerde personen die allen hun eigen redenen hebben om bij te dragen aan al het goede dat de IGV voortbrengt. Zoals hieronder te lezen is heeft ieder bestuurslid dan ook zijn eigen sub-interesses op het gebied van de Indische Genealogie.

John Soedirman

Voorzitter

John Soedirman (1950) is twee weken na aankomst van zijn Javaanse ouders in Nederland geboren. Als bestuurder heeft hij ervaring opgedaan bij verenigingen en stichtingen op het gebied van de hulpverlening, maatschappelijk en in de gezondheidszorg. In nevenfuncties heeft hij als hoofd- of eindredacteur gewerkt voor medische tijdschriften en periodieken op historisch gebied.

Hij is nog steeds werkzaam als arts-onderzoeker oncologie en als medisch-historisch onderzoeker. Tevens is hij gast-docent op een hogeschool. Ook werkt hij bij het Indisch Familie Archief en assisteert hij bij het Bersiap-onderzoek van het KITLV.

Ralph Ravestijn

Secretaris

Ralph Ravestijn (1975) woont in Maassluis (Zuid-Holland) en is vader van twee dochters en een zoon. Ralph heeft accountancy, auditing en control gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft zijn RA titel behaald.

In het dagelijks leven is hij werkzaam als Register Accountant. Zijn vader is geboren in Pare-Pare (Celebes) als zoon van een Boeginese vrouw en vader met een Indische moeder (Dessauvagie).

Ricus Peetoom

Penningmeester

Ricus Peetoom (1950) is gepensioneerd en woont in De Bilt. Hij is weduwnaar van Ada de Bruijn, wier vader de Stichting Ellen de Bruijn-ter Denge Memorial Fund heeft opgericht en waar hij sinds de oprichting penningmeester van is. Daarnaast heeft hij nog een aantal penningmeesterschappen van verenigingen en stichtingen. Hij heeft zijn werkzame leven doorgebracht als databasebeheerder in het bankwezen, en daar met name het zakelijke deel.

Via Opa Peetoom en schoonvader Co de Bruijn geïnteresseerd geraakt in  genealogie. Ricus heeft geen speciale familieband met Indië.

Daisy Spangenberg

PR bestuurslid

Daisy Spangenberg (1984) woont in Roosendaal. Haar vader is geboren in Surabaya, maar is in 1957 als baby naar Nederland gekomen samen met zijn zus en moeder. In juni 2015 is ze samen met haar vader naar Indonesië gegaan om zijn geboortestad te bezoeken en om de rest van de familie op te zoeken: haar opa en haar zestien ooms en tantes. Een bijzondere ervaring die de binding met haar roots heeft versterkt. Ze hoopt via IGV jongeren te kunnen betrekken bij en te interesseren voor Indisch genealogisch onderzoek en het lijkt haar erg leuk om op deze manier jongeren met dezelfde roots te ontmoeten.

In haar vrije tijd zit ze op de mountainbike (zie www.duncanshelden.nl), maakt ze stedentripjes, bezoekt ze concerten en festivals en gaat ze graag uit eten of maakt ze thuis gado gado klaar voor vrienden.

Kevin Felter

Webmaster

Kevin Felter (1992) woont in Den Haag en komt uit Dordrecht. Hij is in 2017 lid geworden van de IGV en is kort daarna webmaster geworden van de vereniging en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud en de verbetering van de IGV website. Momenteel doet hij in Delft een promotiestudie in de fotofysica. Van zijn vaderskant (Djilantik) is hij Indisch en ook is hij sinds korte tijd actief bezig met (Indisch) genealogisch onderzoek, geïnspireerd door het werk van genealogisch onderzoeksbureau Roosje Roos.

Als bestuurslid van de vereniging hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het Indisch erfgoed door o.a. het bevorderen/redden van (familie)verhalen van eerste generatie Indo’s.