Bestuur

Het bestuur van de IGV bestaat vanaf half december 2018 uit vier personen die bij willen dragen en richting willen geven aan de steeds bloeiende vereniging. Zoals hieronder te lezen is heeft ieder bestuurslid zijn eigen sub-interesses op het gebied van de Indische genealogie.

Arthur Fickel

Voorzitter

Arthur Fickel (1958) is bestuurder bij een internationaal bedrijf met diverse vestigingen in binnen- en buitenland. Zijn bedrijf is actief in de sectoren maritiem en offshore. Daarnaast is hij bestuurder bij een medisch onderzoekscentrum en bij een maritiem toeleveringsbedrijf. Zijn dagelijks werk is strategische beslissingen nemen, uitdagingen aangaan, besturen, organiseren, en financieel- en organisatorisch beleid maken. Zijn vader en familie zijn Indische Nederlanders en zoals zovelen in de jaren vijftig naar Nederland gekomen. Sinds de jaren tachtig bouwt hij gestaag aan de familiestamboom. De laatste 5 jaar in dit verband ook met DNA onderzoek.

Maarten Fornerod

Secretaris

Maarten Fornerod (1963) is universitair hoofddocent cel- en nanobiologie en datawetenschappen aan het Erasmus MC Rotterdam. Zijn vader is geboren in Bandung en kwam als 12 jarige met zijn ouders mee op verlof naar Nederland, waarbij de terugvaart was gepland op 14 mei 1940. Zijn moeder bracht haar jeugd door in Tarutung, Sumartra. Sinds 2003 is hij bezig met zijn eigen Indische familiehistorie, en vanaf 2015 actief binnen de IGV. Hij is initiatiefnemer van de werkgroepen Indisch DNA en Ontsluiting digitale bronnen, die regelmatig van zich laten horen via de website, IGV Nieuws en de sociale media.

John Soedirman

Penningmeester

John Soedirman (1950) is twee weken na aankomst van zijn Javaanse ouders in Nederland geboren. Als bestuurder heeft hij ervaring opgedaan bij verenigingen en stichtingen op het gebied van de hulpverlening, maatschappelijk en in de gezondheidszorg. In nevenfuncties heeft hij als hoofd- of eindredacteur gewerkt voor medische tijdschriften en periodieken op historisch gebied.

Hij is nog steeds werkzaam als arts-onderzoeker oncologie en als medisch-historisch onderzoeker. Tevens is hij gast-docent op een hogeschool. Ook werkt hij bij het Indisch Familie Archief en assisteert hij bij het Bersiap-onderzoek van het KITLV.

Kevin Felter

Webmaster

Kevin Felter (1992) woont in Den Haag en komt uit Dordrecht. Hij is in 2017 lid geworden van de IGV en is kort daarna webmaster geworden van de vereniging en daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud en de verbetering van de IGV website. Momenteel doet hij in Delft een promotiestudie in de fotofysica. Van zijn vaderskant (Djilantik) is hij Indisch en ook is hij sinds korte tijd actief bezig met (Indisch) genealogisch onderzoek, geïnspireerd door het werk van genealogisch onderzoeksbureau Roosje Roos.

Als bestuurslid van de vereniging hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan het Indisch erfgoed door het behouden van (familie)verhalen van eerste generatie Indische Nederlanders.