Bestuur

Het bestuur van de IGV bestaat vanaf 26 juni 2021 uit vijf personen die willen bijdragen en richting geven aan de bloeiende vereniging. Zoals hieronder te lezen is heeft ieder bestuurslid zijn eigen sub-interesses op het gebied van de Indische familiegeschiedenis.

Arthur Fickel

Voorzitter

Arthur Fickel (1958) is bestuurder bij een internationaal bedrijf met diverse vestigingen in binnen- en buitenland. Zijn bedrijf is actief in de sectoren maritiem en offshore. Daarnaast is hij bestuurder bij een medisch onderzoekscentrum en bij een maritiem toeleveringsbedrijf. Zijn dagelijks werk is strategische beslissingen nemen, uitdagingen aangaan, besturen, organiseren, en financieel- en organisatorisch beleid maken. Zijn vader en familie zijn Indische Nederlanders en zoals zovelen in de jaren vijftig naar Nederland gekomen. Sinds de jaren tachtig bouwt hij gestaag aan de familiestamboom. De laatste 5 jaar in dit verband ook met DNA onderzoek.

Maarten Fornerod

Secretaris

Maarten Fornerod (1963) is universitair hoofddocent cel- en nanobiologie en datawetenschappen aan het Erasmus MC Rotterdam. Zijn vader is geboren in Bandung en kwam als 12 jarige met zijn ouders mee op verlof naar Nederland, waarbij de terugvaart was gepland op 14 mei 1940. Zijn moeder bracht haar jeugd door in Tarutung, Sumartra. Sinds 2003 is hij bezig met zijn eigen Indische familiehistorie, en vanaf 2015 actief binnen de IGV. Hij is initiatiefnemer van de werkgroepen Indisch DNA en Ontsluiting digitale bronnen, die regelmatig van zich laten horen via de website, IGV Nieuws en de sociale media.

Walter Roelofsen

Penningmeester

Walter Roelofsen is senior operational risk manager in de financiële sector. Zijn opa is geboren in Lho’ Seumawe, Aceh, Sumatra. In tegenstelling tot vele Indische Nederlanders was zijn opa, voor studie, al op jonge leeftijd in Nederland. De generatie van zijn opa en daarna zijn zoals zovelen na 1946 naar Nederland gekomen. Sinds 2009 is hij bezig met zijn eigen Indische familiehistorie en vanaf 2020 actief als penningmeester binnen de IGV.

Renée Lok - Wortman

Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Renée Astrid Wortman geboren èn getogen in Indonesië. Ook mijn vader half Engels is geboren en getogen in Indonesië. Hij werd geboren in Yogjakarta, helaas overleed hij op 42 jarige leeftijd, ik was 12 en heb heel weinig verhalen mogen horen. Zijn moeder geboren in Semarang was Engelse. Op jonge leeftijd ging zij naar Birmingham en ontmoette D. Ruyter de Wildt. Ging weer terug naar Java, ging scheiden en ontmoette mijn Opa J.M. Wortman. Nader onderzoek bleek zijn vader vele jaren in Indonesië te hebben gewoond. Twee zusjes van mijn opa zijn ook geboren in Batavia. Hij zelf in Amsterdam. In het bovenstaande zitten vele vragen verborgen dat is o.a. de reden dat ik lid werd van de IGV en intussen zit ik in het bestuur als algemeen bestuurslid. Hoop dat ik via de IGV de antwoorden zal vinden.

Dennis van der Jagt

Algemeen bestuurslid

Dennis van der Jagt. Biografie volgt.