Herziene en uitgebreide herdruk van het boek Perkeniersfamilies van Banda. Genealogieën van 40 families op de Banda eilanden

0
226

€ 30,00 incl. verzending binnen Nederland. Bestellen kan alvast hier, dan heeft u hem zeker, verzending begint rond 15 september 2024.

In 2023 werd het boek De Perkeniersfamilies van Banda uitgebracht. Omdat het boek zeer snel was uitverkocht en er behoefte bleek aan een herdruk, is gewerkt aan een nieuwe, verbeterde en aangevulde druk. De aanvullingen en verbeteringen zijn mede afkomstig uit de paspoort-aanvragen van repatrianten, welke in de loop van 2023 beschikbaar kwamen. Hierdoor was het mogelijk om de levensbeschrijvingen in de onderzochte perkeniers genealogieën verder uit te breiden. Ook zijn er nieuwe genealogieën toegevoegd om een meer representatief beeld te geven van de verscheidenheid en achtergrond van de families. Ondanks de uitbreiding is het door een efficiënter papiergebruik gelukt om de inhoud te beperken tot 364 pagina’s. Het boek is voorzien van een inleiding waarin de geschiedenis van het perkensysteem, de perkeniers, hun slaven en later contractarbeiders worden beschreven en bevat een overzicht van meer dan twaalfhonderd aangetrouwde “Oost-Indische” familienamen. Ook zijn veel zwart-wit foto’s van familieleden afgedrukt. Het boek kan nu besteld worden via onze webshop die ook meer gedetailleerde informatie bevat over de inhoud van het boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.