Update 10.000 Voormoeders database

1
2265

De 10.000 Aziatische Voormoeders database heeft vandaag, 31 augustus 2023, een eerste update gekregen, en is gegroeid met 18% sinds de opening voor de zomervakantie. Weer veel prachtige, unieke foto’s en verhalen van onze Aziatische voormoeders uit de 19e en 20e eeuw. Klik hier om gelijk naar de database te gaan, en zoek in de zoekbox voor iets dat je interesseert, bijvoorbeeld weeshuis of kraton of gelukkig of Makassar. Yvette Kopijn en Maarten Fornerod, twee van de initiatiefnemers, lichten het project vandaag ook toe op de Tong Tong Fair, 13:30, Tong Tong Theater. Komt allen! En: doe hier mee met het project! Kaartjes voor de Tong Tong hier.

1 REACTIE

  1. Ik kijk niet zo veel meer op de Indische sites; dus werd ik verrast door de samenwerking met het CBG, waar ik diverse keren met o.a. wijlen mijn tante Von uit Utrecht ben geweest. Maar dankzij de digitale voortschrijding heb ik veel vanachter mijn PC kunnen achterhalen. En bleek mijn grootvader meer familieleden te hebben, dan ik ooit heb vermoed. Maar mijn familie bleek met hen niet veel contact te hebben, zodat ik veel gegevens niet meer kan achterhalen. Uit mijn onderzoek bleek wel dat iedereen geboren na 1861 op Celebes met de naam De Ruiter, verwanten zijn van mijn grootvader Karel Cornelis de Ruiter, hij woonde hier een paar kilometer vandaan. Maar door KNIL overplaatsingen en de lange afstanden in Nederlandsch-Indië, verloor men al laat in de 19e eeuw alle contacten met elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.