Indisch Archief geopend

3
4841

Op de drukbezochte algemene ledenvergadering van de IGV, zondag 12 maart, is het professionele digitale archief van de vereniging, toepasselijk genaamd Indisch Archief feestelijk geopend.

Het archief bevat momenteel 23 collecties met daarin samen meer dan 1,6 miljoen records, dat wil zeggen, personen, foto’s of andere documenten. Er zijn meer dan 50.000 scans (120GB) in het archief zelf, terwijl ook -zoekbaar- verwezen wordt naar talloze scans in het Nationaal Archief. Het archief brengt databasekracht en -veiligheid van archieven.nl samen met de expertise en bronnenrijkdom van de IGV .

Voor toegang heeft u een account nodig op archieven.nl (gratis) en lidmaatschap van de IGV (al vanaf €24 per jaar). De aanschaf, onderhoud en licenties van dit archief worden in hun geheel bekostigd door de leden van de IGV. Ook privacy- en AVG-overwegingen maken het onmogelijk het archief zonder restricties open te stellen.

Voor toegang stuurt u een mailtje naar secretaris@igv.nl met het email adres dat u gebruikt voor archieven.nl met uw naam, lidmaatschapsnummer of postadres. Na verificatie krijgt u toegang.

U kunt bijdragen aan de verdere groei van het archief door (1) indexeringsprojecten op u te nemen, klein of groot, of (2) foto’s/scans aan te leveren. U blijft zichtbaar auteur en/of eigenaar van uw bijdragen. Neem contact op met indischarchief@igv.nl.

Passagierslijsten repatriëring (1945-1962)

Bijvoorbeeld bevat het Indisch Archief een grote collectie passagierslijsten die voor een deel nergens anders te vinden zijn. Deze zijn vrijwel allemaal geïndexeerd en als scan aanwezig.

  • Meer dan 800 lijsten
  • Meer dan 130 schepen
  • Meer dan 260.000 namen

De presentatie van Adriaan Intveld hierover is hier terug te zien.

Openingspresentatie

(Een deel van) de openingspresentatie door Maarten Fornerod en Dennis van der Jagt ziet u hieronder:

 

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.