Oproep Gens Nostra 2015

0
1532
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN! <

Algemene Oproep voor het insturen van bijdragen voor Gens Nostra 2015

De voorraad aan artikelen voor Gens Nostra vermindert en daarom doet de redactie een algemene oproep aan haar lezers en derden om de resultaten van hun genealogisch onderzoek op papier te zetten en in te sturen. Gens Nostra graag familiegeschiedenissen en biografieën over voorouders ingebed in de betreffende historische periode. Maar ook korte beschouwende verhalen over de mogelijkheden van digitaal onderzoek, bijzondere vondsten, bepaalde historisch-genealogische vraagstukken en opvallende onderlinge relaties en contacten van de personen zijn van harte welkom.

Oproep van de Gens Nostra redactie:

Stuurt u ons bijdragen waarin gereflecteerd wordt op:

  • Hoe dode punten in het onderzoek zijn overwonnen, bijvoorbeeld door gevonden akten over goederenbezit en heraldiek, of door de verwevenheid van personen met de dorps-, stads- en streekgeschiedenis of met een zelfde plaats en land van herkomst.
  • Veel van onze voorouders zijn in de afgelopen eeuwen als immigrant naar Nederland gekomen. We kijken daarom uit naar vooroudergeschiedenissen waarin de immigratie naar Nederland een rol heeft gespeeld. Hierbij valt te denken aan landen van herkomst, zoals Vlaanderen, Duitsland, Nederlands Oost- en West-Indië (Suriname, Antillen), maar ook aan religieuze groepen van immigranten, zoals Mennonieten, Joden en Hugenoten.
  • Tot slot willen wijzen we op het fenomeen van het uitoefenen van een zelfde beroep in één familie gedurende een aantal opvolgende generaties. Kortom stuurt u ons bijdragen waarin een bepaald beroep de leidraad van de familiegeschiedenis vormt.

Mochten we een aantal bijdragen ontvangen met een zelfde kenmerk, bijvoorbeeld immigratie uit een zelfde land, dan zullen wij trachten hiermee een speciale uitgave samen te stellen.

Raadpleegt u vóór het schrijven en insturen van uw bijdrage eerst de Richtlijnen voor publicatie in Gens Nostra. Inzenden kan gedurende het hele jaar aan de redactie van Gens Nostra, postbus 26, 1380 AA Weesp, of via GNredactie@ngv.nl. Na ontvangst van uw bijdragen krijgt u binnen drie weken een bevestiging van de ontvangst en binnen ongeveer drie maanden de eerste informatie over eventuele plaatsing.

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN! <

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.