IGV op BBC ONE: Who Do You Think You Are?

2
2415

IGV leden Willy Etmans en Ron van der Wal spoorden in Salatiga de doopakte op van de Indonesische voormoeder van de Britse televisieartsen Chris en Xand Van Tulleken. Chris en Xand zijn hoofdpersonen in de laatste aflevering van Who Do You Think You Are, het Britse origineel van het Nederlandse televisieprogramma Verborgen Verleden, waarin de familiegeschiedenis van een bekend personage wordt uitgezocht. Chris en Xand kwamen onder andere uit op Java, waar een van hun betovergrootmoeders werd geboren. Maar, de tweeling wist helemaal niets van haar afkomst. In het programma komen doopaktes uit 1823 boven water, gevonden door Willy Etmans, opgespoord en gefotografeerd door Ron van der Wal en in het programma toegelicht door Maarten Fornerod.

Kijken dus! Of neem het op!

Woensdag 5 juli 2023
BBC ONE
Nederlandse tijd: 23:40

Aan het onderzoek werkten onder andere ook het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis, Maarten en Willy Etmans, en Conrad Gietman (die ook in de uitzending aan het woord komt) mee. Een artikel over de voormoeder van Chris en Xand verschijnt in de Indische Navorscher van 2023, het jaarboek van de IGV. Foto’s van kerkboeken zijn in te zien via het Indisch Archief.

Ron van der Wal in actie:

2 REACTIES

  1. Ik heb de uitzending gezien. De Indische komaf van de broers ligt bij Maria Anne de la Brethoniere, gehuwd met de Amsterdamse Hendrik de Bruyn. Moeder van Maria Anne was de Javaanse vrouw Daria die meer kinderen had met Pierre Hamar de la Brethoniere.
    Zie screenshot van de uitzending… broers zien voor het eerst de schilderijen van de Bruyn- Hamar dl B. in het tropenmuseum te Amsterdam
    Toevallig heb ik die ooit gefotografeerd in het museum.
    https://indisch4ever.files.wordpress.com/2023/07/tullken_-bruyn_hamar-brethoniere.jpg?w=516&zoom=2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.