Opening digitaal Indisch Archief op algemene ledenvergadering IGV

2
4980

Na twee jaar van voorbereiding opent de IGV op zondag 12 maart aanstaande haar omvangrijke en professionele digitaal Indisch Archief. Rond 15:00h, kan iedereen voor het eerst kennismaken met het Indisch Archief dat gehost wordt op archieven.nl van De Ree archiefsystemen. De bronnenspecialisten van de IGV onder leiding van Dennis van der Jagt hebben hieraan maandenlang in het geheim gewerkt en honderdduizenden namen en documenten op gestructureerde en vindbare manier samengebracht.

Het archief bevat momenteel 23 collecties met daarin samen meer dan 1 miljoen records, dat wil zeggen, personen, foto’s of andere documenten. Het archief brengt databasekracht en -veiligheid van archieven.nl samen met de expertise en bronnenrijkdom van de IGV en zal daardoor een belangrijke pilaar zijn voor de toekomst van de vereniging. Leden kunnen bijdragen tot de verdere groei van het archief en meehelpen met indexeringsprojecten.

 

Voor toegang heeft u een account nodig op archieven.nl (gratis) en lidmaatschap van de IGV (al vanaf €24 per jaar). De aanschaf, onderhoud en licenties van dit archief worden in hun geheel bekostigd door de leden van de IGV. Ook privacy- en AVG-overwegingen maken het onmogelijk het archief zonder restricties open te stellen.

Naast de opening van het Indisch Archief zijn er op de ALV nog twee andere interessante presentaties: een update over de ontsluiting van de repatriëringspassagierslijsten die in het bezit zijn van de IGV door Adriaan Intveld en een presentatie van de uitgave Perkeniersfamilies van Banda door Ad Lans. Tot en met 12 maart kunt u nog intekenen voor deze uitgave voor de speciale prijs van €14,50 inclusief verzending.

Eigenlijk mag u deze ALV dus niet missen. En dat hoeft ook niet, schrijft u zich in via deze link. Na afloop van de ALV en presentaties is er een gezellig samenzijn en een Indische maaltijd (€32,50 p.p. inclusief 2 drankjes). Niet-leden of introducé(e)s zijn ook van harte welkom vanaf 14:30 (na het officiële ALV gedeelte).

Programma

15:00 – 16:30

  • Introductie van onze nieuwe professionele database Indisch Archief, met honderduizenden namen en documenten door Dennis van der Jagt
  • Update van de passagierlijsten-database door Adriaan Intveld
  • Presentatie van de uitgave Perkeniersfamilies van Banda door Ad Lans

16:30 – 19:00 Borrel (ook alcoholvrij) en  Indisch buffet

 

2 REACTIES

  1. Jullie kunnen iets duidelijker zijn over de als van 12/3.
    – je leest niet direct waar die is; Bronbeek dus
    – en hoe laat de alv start. Tijdstip van het algemeen deel en de borrel wel.

    • De ALV wordt gehouden in de Kumpulan van Bronbeek in Arnhem. Aanvang 13:00 uur en inloop vanaf 12:30. Als het goed is heeft u daar bericht over gehad en het staat ook in de nieuwsbrief. Met info hoe aan te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.