IGV eindigt 2023 met 1240 leden

0
1468

De Indische Genealogische Vereniging heeft het boekjaar 2023 afgesloten met 1240 leden, een groei van 30% vergeleken met het jaar ervoor. In april vorig jaar bereikten we de grens van 1000 leden, en de vereniging is daarna op hetzelfde tempo blijven doorgroeien. Hiermee zet de IGV de trend van de voorafgaande jaren voort, die vooral te danken is aan de toename van het aantal digitale leden.

Dankzij de bijdragen van die digitale leden is de IGV in staat geweest dit jaar een professionele database te openen, na twee jaar van voorbereiding, die de komende jaren een stevig fundament geeft onder onze digitale bronnenontsluiting.

Daarnaast gelooft de vereniging ook in de waarde van fysieke ontmoetingen, en is actief in workshops, meet-ups en natuurlijk de Tong Tong Fair. Bovendien is er elke derde vrijdag van de maand de IGV + CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis Vrienden Vrijdag, waar IGV leden en/of CBG vrienden elkaar kunnen ontmoeten.

Last but not least brengen wij elk jaar een genealogisch jaarboek uit de Indische Navorscher, bomvol Indische en Indonesische familiegeschiedenis, een of meer Bronnenpublikaties en talrijke ad hoc publicaties (zie hiervoor onze webwinkel). Leden kunnen deze fysiek of digitaal aanschaffen met 50% korting.

We zijn blij dat we de exponentiële groei van de voorgaande jaren nog een jaar hebben kunnen voortzetten, maar gaan er vanuit dat we op een gegeven moment naar een stabiel plafond zullen gaan. Waar die ligt weten we natuurlijk nog niet. In elk geval zijn we dankbaar aan al onze actieve en betrokken leden, zonder wie onze activiteiten niet zouden kunnen plaatsvinden. Ook zij we dankbaar deel uit te maken van een groot Indisch netwerk, individuen en organisaties die elkaar steunen en helpen.

Wilt u kennismaken met de IGV? Kom dan een keer naar onze Vrienden Vrijdag. Of meld u aan voor de lezingen op onze Algemene Ledenvergadering op 17 februari aanstaande in Bronbeek (voor niet-leden en introducé(e)s vanaf 15:00h). Meteen lid worden mag natuurlijk ook😀.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.