Foto zoekt familie genomineerd voor Geschiedenis Online Prijs

0
1103
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN <

Het project Foto zoekt familie van het Tropenmuseum is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs voor de beste historische website en app.

In april 2013 startte het Tropenmuseum een digitale zoektocht naar de rechtmatige eigenaren van ruim 300 verweesde fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië. Militairen en Rode Kruis-medewerkers verzamelden de albums en in 1948 werden ruim 1000 afgeleverd bij het Tropenmuseum.

Op kijkdagen vonden veel families hun albums terug, maar van ruim 300 rechtmatige eigenaren ontbreekt nog elk spoor. Dankzij een succesvolle crowdsourcing website, waar iedereen mee kon helpen aan de zoektocht, zijn al tientallen families na 70 jaar met hun foto’s herenigd.

“Een project waarbij zowel commerciële als ideële organisaties de handen ineen hebben geslagen.” Aldus de Geschiedenis Online Prijs.

Via www.geschiedenisonlineprijs.nl kan er tot en met 5 februari 2015 gestemd worden op de publieksprijs van het project Foto zoekt familie. De uitreiking vindt plaats op donderdag 12 februari in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. 

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN <

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.