De Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië op LDS-films

4
12158

De aktes van de Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië voor Europeanen en niet-Europeanen (1828-1949) zijn door de Mormonen (‘The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints’) verfilmd. Hun beschrijving van de inhoud van een film is vaak onnauwkeurig. Op de pagina’s van De Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië op LDS-films is dit voor een groeiend aantal plaatsen verbeterd en vindt u in detail wat er op bepaalde films staat.

Deze pagina’s zijn samengesteld door ons ere-lid Leo Janssen.

Klik hier om de Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië, door Leo Janssen te openen (de link opent in een nieuw venster en het uiterlijk en de navigatie wijkt af).

Mocht de plaats / periode van uw gading er niet tussen staan, lees dan de handleidingen hieronder.

Gerelateerde naslagwerken
– Van Leo Janssen’s hand is ook een handleiding (.pdf), waarin wordt uitgelegd hoe de films zijn te zoeken, op te vragen en te raadplegen (opmerking: de layout van de LDS website is veranderd, en films kunnen niet meer worden besteld maar digitaal ingezien. Buiten dat is de handleiding nog geheel correct).
– Leo Janssen heeft ook een overzicht (.pdf) gemaakt van de Indonesische plaatsen die door de LDS-kerk zijn verfilmd.
– Maarten Etmans heeft een overzicht (.pdf) gemaakt van de films die op voorraad liggen bij het Family Center in Amsterdam (opmerking: veruit de meeste van deze films zijn nu digitaal beschikbaar vanuit elk LDS familiecentrum).
– Adriaan Intveld heeft een overzicht (.pdf) gemaakt van BS-registers die gepubliceerd zijn in De Indische Navorscher en de Bronnenpublicaties (opmerking: deze publicaties kunnen sinds kort ook digitaal worden aangeschaft via de Webwinkel, met een mooie korting voor leden).
– In ‘Het Personeel Statuut’ van februari 1965 verscheen een overzicht (.pdf) van burgerlijke stand-registers in Indonesië.
– ‘Bepalingen op het houden der Registers van den Burgerlijke Stand in Nederlandsch-Indië’ door H. van Houten uit 1912 is een overzicht van toepasselijke wet- en regelgeving omtrent de BS, inclusief commentaar. Het boekje is ingescand en beschikbaar gesteld door Marcel Ravenhorst en tot doorzoekbare .pdf bewerkt door Dennis de Calonne. Download de pdf hier (67,5 MB).

4 REACTIES

 1. Beste Leo, Ed,
  Is het mogelijk om gegevens te vinden van een mogelijke vooruder, t.w. Jan-Joseph GOFFIN, overleden op 7 juni 1883 te Bantam?
  Met vriendelijke groet,
  Harry Verhaar
  Riethoven

 2. Ik ben al een tijdje op zoek naar gegevens van familieleden in het voormalige Nederlands Indie en Indonesia.

  Hier zijn de gegevens die ik heb:

  Henri Jacob Eduard (John) Hofland (geboren 10 01 1924, overleden 22 11 1998)
  Peter John Hofland (geboren 21 09 1965, overleden 19 01 2002)
  Pingkan Marijke Bernadette Hofland (geboren 12 06 1962, overleden 05 07 1995)

  Wie kan mij helpen aan meer gegevens en deze personen linken aan bestaande stambomen van der Hofland familie uit het voormalige Nederlands Indie / Indonesia?

  Alvast bedankt.

  Peter Hofland
  Gilbert, Arizona (USA)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.