Bijzonder fotoproject: Minum Teh

0
1396
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN! <

Fotograaf en filmer Armando Ello is de oprichter van de website Hoezo Indo waarop hij Indisch erfgoed in de vorm van nieuwe projecten verzamelt. Het doel van de website is om jonge generatie Indo’s bewust te maken van hun roots en iets te doen met hun familieverhalen. Daarin speelt de oudere generatie ook een belangrijke rol. Armando speelt hierop in met zijn Indo familiefoto project: ‘Minum Teh’. Het begon allemaal met een Facebookbericht:

Schermafbeelding 2015-02-14 om 19.51.35

De vereeuwiging van familiefoto’s zal volgens Armando nog generaties doorspelen, en juist daarom is het van belang om de eerste generatie vast te leggen nu het nog kan.

Het project is geïnspireerd op een fotoverhaal van Pamela Pattynama uit het boek ‘Bitterzoet Indië‘, waarin de eeuwenoude traditie van thee drinken in Nederlands-Indië te zien is. Hoewel thee drinken in de koloniale tijd iets was voor de rijke belanda’s, is in het boek ook een foto te zien van een Indisch gezin aan de thee. Op deze foto wordt gelachen en gesnoept van Indische hapjes. Een typisch Indisch tafereel en een sfeer welke Armando graag vast wil leggen met Indische famillies van nu.

De familie Trouerbach zette Armando al op de foto:

Trouerbach nu

Fam. Trouerbach door Armando Ello

Trouerbach toen

Archief fam. Trouerbach

Meer informatie over en MEEDOEN aan het familiefoto project ‘Minum Teh’ is te vinden op de website van Hoezo Indo.

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN! <

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.