Vrouwelijke Indische In’tvelds (II)

3
1563

In een reeks artikelen zal nader worden ingegaan op de vrouwelijke leden van de Indische familie In’tveld, hun echtgenoten en – met name – hun kinderen.

In de genealogie van Theunis In’tveld (zie: E.M.V. Wethmar-Haverkorn van Rijsewijk en A.P. Intveld, ‘Stamreeks en genealogie van Theunis In’tveld, stamvader van de Indische familie In’tveld’, De Indische Navorscher 2004, pag. 97-121) kwamen de kinderen van vrouwelijke Intvelds uiteraard niet aan bod. Zij dragen immers de familienaam van hun echtgenoot. Toch is dit jammer, want deze kinderen maakten vaak deel uit van de grotere Intveld-‘clan’ en zijn daarom evenzeer een onderdeel van de geschiedenis van deze familie. Ook kwam het meer dan eens voor dat deze kinderen (of hun kinderen) binnen het familienetwerk trouwden.

In deze tweede bijdrage wordt het gezin behandeld van Maria Magdalena In’tveld, de derde dochter van de eerste Indische generatie, en haar eerste echtgenoot John Hart Carter.

Het gezin van Maria Magdalena In’tveld en John Hart Cartera (.pdf)

Door: Adriaan P. Intveld

3 REACTIES

  1. Ik kan het artikel niet lezen, omdat als ik op de link klik ik een wachtwoord moet geven. Als ik mijn wachtwoord van de IGV opgeef wordt dat geweigerd. Ik weet niet wat voor wachtwoord ik nu nodig heb. Kunt u mij hierover berichten, ik ben hierin geïnteresseerd omdat het artikel gaat over de zuster van mijn over-overgrootmoeder. Dank voor uw aandacht.

  2. Bij mij doet ‘ie het (inmiddels). De link verwees blijkbaar per abuis naar een administratiepagina, in plaats van naar de .pdf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.