Kleine Indische genealogieën

4
1727
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN <

Silsilah silsilah ketjil

In De Indische Navorscher worden sinds 1988 de genealogieën van Indische families gepubliceerd. En zolang de Indische Genealogische Vereniging bestaat en er mensen zijn die in de redactie willen zitten, zal dit natuurlijk blijven gebeuren.

Het publiceren van die genealogieën is niet alleen liefhebberij, maar dient ook een wezenlijk belang. Samen laten zij immers een beeld ontstaan over bijvoorbeeld Indische loopbanen, huwelijkspatronen en familienetwerken en het Indische concubinaat. We moeten hierbij uiteraard bedenken dat dit beeld niet op voorhand als representatief mag worden beschouwd. Daarvoor zal er nog heel veel meer moeten worden geselecteerd en gepubliceerd.

Desondanks biedt hetgeen dat is en nog zal worden gepubliceerd hopelijk waardevolle informatie voor historici en sociale wetenschappers die in de toekomst studie willen maken van de Indo-Europese bevolkingsgroep in Nederlandsch-Indië.

Onder de bovengenoemde kop zullen genealogieën van families worden gepubliceerd, die wel bijdragen aan de beeldvorming maar die te klein zijn voor opname in De Indische Navorscher. Bovendien vallen zij niet onder de families die onder een andere kop op deze website worden behandeld. Overigens is het niet ondenkbaar dat alle op deze website gepubliceerde genealogieën t.z.t. worden gebundeld en alsnog gezamenlijk een plaats in De Indische Navorscher krijgen.

Als eersten volgen hier de families Cinecout en Dersjant. In het eerste geval gaat het om een familie waarvan de Indische tak uit slechts een gezin bestaat, dat bovendien slechts drie kinderen (dochters) telde. De Indische familie Dersjant stamt vermoedelijk uit Delft.

Genealogie Cinecout

Genealogie Dersjant

Door: Roel de Neve

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN <

4 REACTIES

  1. Wat een uitstekend initiatief!
    Ik zal mijn vriendin aansporen om haar genealogisch materiaal met betrekking tot Joodse families uit Assen, waarvan leden naar Nederlands Indië emigreerden, op te zenden.
    Mvrgr.,
    Jan Ridderbos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.