Indische stamceldonoren gezocht

0
1365

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Gezonde stamcellen kunnen voor een doodzieke patiënt een laatste kans op genezing betekenen. Maar… de kans dat er een passende donor gevonden wordt is klein.

Voor mensen die een andere afkomst hebben dan puur de West-Europese, is de kans op een match nog vele malen kleiner! Dit feit is bij veel Nederlanders met Indische, Molukse en/of Chinees Indonesische roots helaas niet of onvoldoende bekend. Daarom doen we graag deze oproep, bedoeld voor (jongere) mannen en vrouwen van Indische, Molukse en/of Chinees Indonesische afkomst!

Ben je gezond en tussen de 18 en de 55 jaar? Registreer je dan als stamceldonor en deel je gezondheid mocht je een match zijn.  Met jouw stamcellen geef je een medemens weer een kans op leven!

Jan (foto) is Indisch (1/8 Aziatisch) en gaf zich destijds op als stamceldonor om een Indische jongen van zijn eigen leeftijd te kunnen redden. Er was in de wereldwijde database (39 miljoen geregistreerde stamceldonoren) geen passende match te vinden. De match bleek helaas niet voldoende. Maar Jan blijft een potentieel levensreddende donor voor toekomstige patienten met een gemengde afkomst.

Wil je meer weten over stamceldonatie? Doe de check via www.stamcelwijzer.nl of kijk op onze website www.matchis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.