Familiewapen Pechler

2
3304
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

Pechler

Op blauw een zilveren schuinkruis, vergezeld in elk van de hoeken van een gouden vijfpuntige ster. Helmteken: de ster tussen twee zilveren olifantstompen. Dekkleden: blauw, gevoerd van zilver.

Dit wapen werd ten behoeve van Robert Paul Pechler, wonende te Zwolle, in 2006 ontworpen en op 12 juni 2006 onder nummer 983 geregistreerd in het register van familiewapens van het Centraal Bureau voor Genealogie.

De wapenvoerder stamt af van Johan Nicolaas Pechler (overl. 1794), stamvader van de Indische tak en 21 sept. 1767 als soldaat in V.O.C.-dienst aan boord van het schip “Woestduin” (kamer Amsterdam) naar Nederlandsch-Indië vertrokken en 23 april 1768 te Batavia aangekomen.

Door: Roel de Neve

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

2 REACTIES

  1. Uit een overzicht is gebleken dat onze familie Badenbroek in 1844 is ontstaan uit een huwelijk tussen Pechler en Badenbroek. In die tijd lijkt het dus dat de vader van mijn opa die Pechler van achternaam had, de naam Badenbroek van zijn vrouw aan heeft genomen. Na die tijd is de naam Badenbroek verder gegaan door de stamboom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.