De Indische Navorscher 2021: in druk, pdf of ePub

0
2619

De nieuwe Indische Navorscher is uit, het jaarboek van de IGV. Voor het eerst dit jaar in kleur. Boekleden van de IGV krijgen het boek toegestuurd, en digitale leden kunnen een digitale versie downloaden. Voor het eerst dit jaar ook in ePub formaat, zodat u comfortabel de digitale Indische Navorscher kunt lezen op uw e-reader – op reis, op de camping of in bed.

Slaapverwekkend? Zeker niet. Er is veel variatie aan artikelen. De redactie schrijft:

“In dit Jaarboek van de IGV zijn allereerst interessante genealogische artikelen opgenomen over de Indische geslachten Risa, Boyd, Bamberg, Van Hien, Vacquier en Godin, al dan niet voorafgegaan door een biografie. Ook werden bijdragen geplaatst waarin aspecten van het Indische leven aan de orde gesteld worden, zoals het dramatische verslag van een reis naar Batavia en de herinneringen van een reislustige achttiende-eeuwer.

Daarnaast gaat het over de verandering van het ambtsgewaad van Gouverneur-Generaals, over opvattingen van de bekende genealoog Bloys van Treslong Prins en over een beruchte Woodbury-foto.

Verder zijn er lijsten te vinden van apothekers in de periode 1816-1840; persoonsgegevens uit 1812, gepubliceerd in de Java Government Gazette, en aanvullingen en verbeteringen op eerdere publicaties in de Indische Navorscher.

Ten slotte kunt u hierin de boeiende lezing vinden die Madelon Djajadiningrat gehouden heeft over Gusti Partini en andere Javaanse vrouwen.”

U kunt hier een exemplaar bestellen voor €28 exclusief verzendkosten. Als boeklid van de vereniging (€38 per kalenderjaar in Nederland) krijgt u het boek franko thuisbezorgd, en heeft u alle voordelen van het IGV lidmaatschap.

De digitale uitgaven kunt u hier voor €14 bestellen (u krijgt twee bestanden, de pdf en de ePub). Als digitaal lid van de vereniging (€24 per kalenderjaar), krijgt u de twee bestanden gratis.

Eerst lid worden? Klik dan hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.