Burgerlijke stand Nederlands-Indië 1815-1923 compleet!

5
12843

De database van het genealogisch onderzoeksbureau RoosjeRoos heeft een historische mijlpaal bereikt. Alle 500.000 records uit de Regeringsalmanakken uit Nederlands-Indië zijn nu doorzoekbaar, inclusief de op de DVD van het CBG ontbrekende jaren 1818 en 1917. Daarnaast bevat de database nog 42.000 records uit de Indische burgerlijke stand van na 1923.

Dit project startte in 2007 toen Maarten Etmans de eerste overlijdens-indexen uit de Regeringsalmanakken van Nederlands-Indië in een database invoerde en op de website RoosjeRoos publiekelijk beschikbaar maakte. Bij het vervolg van deze gigaklus kreeg Maarten grote steun van een groep vrijwilligers, onder leiding van Herman Tervoort.

Na de voltooiing van de overlijdens volgden die van de huwelijken en geboorten. Die laatste twee series werden grotendeels ingevoerd door “de groep Herman Tervoort”, maar ook voor een deel door Maarten. Alle 500.000 records werden door hem persoonlijk gecontroleerd. Daarna moest ook nog heel wat werk verzet worden om alles website-gereed te maken.

Eind december 2017 zijn nu alle gegevens uit de Regeringsalmanakken ingevoerd, gecontroleerd en op de website geplaatst.

Dit project werd financieel ondersteund door de Stichting Ellen de Bruijn – Ter Denge Memorial Fund.

Kijk voor meer digitale bronnen hier.

Opmerking: Helaas hebben er het in het weekend 15-16-17 december 2017 foute data gestaan op de website voor de periode 1911-1923; de mensen die in die dagen gegevens hebben overgenomen, doen er goed aan een en ander opnieuw te bekijken.

5 REACTIES

  1. Beste Maarten,
    Ik kan Uw Site ” Roosje Roos ” niet meer bereiken ?
    Kunt U dit euvel voor mij oplossen ?
    Alvast bedankt.
    Met vriendelijke groet ,
    Ron van Wingerden

  2. Geachte heer, mevrouw, is de database van de Indische Burgerlijke Stand vóór 1923 via Roosjeroos uit de lucht? De link doet het helaas niet. Mvrg Dirk

  3. Compleet, de BS? Wat bedoelt men daarmee? Klopt m.i. niet. Ben zelf naar Salatiga geweest in 2008 om een overlijdensakte te zoeken van mijn bet- overgrootvader. Tot mijn grote teleurstelling waren twee complete jaargangen overlijdens akten van het jaar 1879 en 1880 gewoon weg. Volgens de betreffende archivaris waren ze drie keer verhuisd en bleken o.a. deze jaargangen tijdens de verhuizing domweg verdwenen. Waarvan akte.

  4. Helaas ontbreken nog heel veel gegevens (geboorte/huwelijken/overlijden) bij Roosje Roos.
    Ik ben sinds 1990 bezig met BS onderzoek west Java, in bijzonder Groot Batavia.
    Vele gegevens ontbreken nog.
    Voorbeeld: gegevens van de Indische fam. van der Meulen (GHO)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.