Fantastische lezing Dr. Hendrik E. Niemeijer op ALV

1
2301

Op zaterdag 19 juni gaf Dr. Hendrik E. Niemeijer een lezing over digitale conservering van o.a. kerkregisters op de Molukken. Meer dan 500 kerkboeken en andere archieven zijn opgespoord, soms per speedboot, en op Saparua gescand. Binnenkort komen de eerste scans on-line. Sommige archieven doken op in oude laatjes, op stoffige zolders, en een collectie van 32 delen is op miraculeuze wijze bewaard gebleven in een privéhuis. Een grote hoeveelheid doop- en trouwaktes dook op in de Barbar-archipel, met talloze Molukse familienamen vanaf 1915. De lezing is hier als transctiptie beschikbaar voor IGV leden.

Ook de ALV zelf verliep goed. Leden kregen een voorproefje van de nieuwe Indische Navorscher, het bestuur kreeg décharge voor het financiële beleid en bestuursleden Arthur Fickel en Maarten Fornerod werden herkozen in het bestuur. Contributies voor 2022 blijven ongewijzigd. Binnenkort komt ook de opname van de ALV voor leden beschikbaar.

Dr. Niemeijer is historicus, en vanaf 1993 bezig met archiefonderzoek in Indonesië. Hij woont in Tangeran, Jakarta, Indonesië.

1 REACTIE

  1. In het boek Batavia van Hendrik E. Niemeijer is sprake van Annetje Franckena, dochter van Franck Bernardus.
    Onder voetnoot 10 zou de bron van de gegevens welke in het boek zijn verwerkt, moeten staan, maar ik kan daar niet bijkomen. Kunt u mij aangeven wat deze bron is?
    Bijvoorbaat dank

    Met vriendelijke groet,

    Jelle de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.