Boutmy-Stemfoort

0
2474
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

In de genealogie van de familie Boutmy in Nederland’s Patriciaat 1971 vindt men als generatie VIIa genoemd Adolphe Daniel Tjalling Tammerus Boutmy (1849-1934). Hij werd geboren in Batavia en was van beroep Oost-Indisch ambtenaar. Hij verliet de gouvernementsdienst als assistent-resident van Limapoeloeh Kota, een afdeling van de residentie Padangse Bovenlanden op Sumatra’s Westkust. Zijn eerste huwelijk met Johanna Carolina Seelig (1855-1885) eindigde in echtscheiding. Daarna hertrouwde hij met Alida Maria Oethilda Stemfoort (1872-1952). Met haar kreeg hij twee zoons. De genealogie van de familie Stemfoort is te vinden in De Indische Navorscher 1988.

A.D.T.T. Boutmy was een zoon van Edouard Corneille Colette Boutmy (1820-1881) en Henriette Hermina Ament (1832-1895), Zijn vader kwam uit Europa (Antwerpen). Zijn moeder was een dochter van een uit Europa afkomstige vader en Dina Cornelia van Riemsdijk. Zijn onmiskenbaar Indische uiterlijk dankte hij aan deze grootmoeder. Zij was namelijk een dochter van de Javaanse vrouw Mia en werd erkend door Daniel Cornelis Helvetius van Riemsdijk (1783-1860). Van Riemsdijk en Mia, die sinds haar doop Christina Simans heette, trouwden in 1844, waardoor Dina Cornelia werd gewettigd.

ADTT Boutmy

Adolphe Daniel Tjalling Tammerus Boutmy.

AMO Boutmy- Stemfoort

Alida Maria Oethilda Stemfoort.

Foto: Ed Boutmy de Katzmann 

Tekst: Roel de Neve

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

Vind je het leuk als in deze rubriek ook een foto uit jouw familiealbum gepubliceerd wordt? Stuur deze dan naar de redactie (redactie@igv.nl). Daarbij graag vermelden wie er op de foto staan en, indien bekend, waar en wanneer de foto genomen is en ter gelegenheid waarvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.