Zoeken door personen (IA)

1. Zorg eerst dat u bent ingelogd, zie onze pagina Inloggen (IA)

2. Vervolgens volgt u de instructies op onze pagina Alleen het Indisch Archief inzien (IA) om het filter op “Indische Genealogische Vereniging” te zetten in het menu “Inventarissen”

3. Klik op de knop “Uitgebreid zoeken” zodat het zoekscherm geopend wordt. Vul vervolgens bijvoorbeeld een achternaam in en klik op de knop “Zoek”

4. Onder het zoekscherm verschijnen vervolgens de resultaten.

Er zijn nu volgende situaties mogelijk:

A. Een persoon met een verwijzing naar een externe bron (bijvoorbeeld het Nationaal Archief

B. Een persoon aan een scan gekoppeld

C. Een persoon met alleen een bronvermelding

A. Persoon met een verwijzing naar een scan bij een externe bron.

1A. Als voorbeeld klikken we op Carel Dumas

2A. Er wordt nu een scherm geopend. In het bovenste deel staat informatie over Carel Dumas en in het onderste deel (rood omcirkeld) staat informatie over de bron. Met deze informatie kunt u de bron opzoeken waar meer informatie in kan staan.

Let op! Het woord “Afbeelding” gevolgd door een URL houdt in dat er een scan is bij een externe partij. Het woord “Afbeelding kan bij sommige resultaten ook bovenaan staan in verband met de lengte van de gegevens!

Klik op deze URL

3A. Er wordt een aparte tab in uw browser geopend.

In dit geval komen we uit bij de scan met betrekking tot Carel Dumas op de website het Nationaal Archief. Aangezien u nu op de website van het Nationaal Archief kunt u ook gebruik maken van alle functionaliteiten op hun website.

4A. Als u verder wilt in het Indische Archief dan moet u in uw browser de juiste tab aanklikken

B. Een persoon aan een scan gekoppeld

1B. Als voorbeeld klikken we op E.M.H. Dumas

2B. In het geopende scherm, staat bovenaan informatie over E.M.H. Dumas en onderaan (rood omcirkeld) over de bron. Deze informatie kunt u gebruiken om de bron opzoeken waar meer gegevens in zouden kunnen staan.

We zochten op de familienaam Dumas en deze wordt geel gemarkeerd. Als u op het “+” teken voor de naam klikt wordt er meer informatie over de persoon getoond.

Onderaan is de pagina waarop E.M.H. Dumas staat met een groene balk gemarkeerd.

Klik op de scan om deze te openen

3B. Vervolgens wordt de betreffende scan geopend

C. Een persoon met alleen een bronvermelding

1C. Als voorbeeld klikken we op Alexander Maximiliaan Arie Dumas

 

2C. In het geopende scherm, staat bovenaan informatie over Alexander Maximiliaan Arie Dumas en onderaan (rood omcirkeld) over de bron. Deze informatie kunt u gebruiken om de bron opzoeken waar meer gegevens in zouden kunnen staan.

We zochten op de familienaam Dumas en deze wordt geel gemarkeerd. Als u op het “+” teken voor de naam klikt wordt er meer informatie over de persoon getoond.

In deze gevallen kunnen we geen scan koppelen of een URL opgeven naar een externe bron. De enige mogelijkheid is om met de opgegeven gegevens naar de erfgoedinstelling (archief) te gaan en daar handmatig de bron op te zoeken.