Voorbereiding is het halve werk

Met enige regelmaat zien we dat een onderzoeker erg veel tijd kwijt is met het uitzoeken hoe alles werkt, waar films gevonden kunnen worden, etc. Het probleem is namelijk de beschikbare tijd, deze is kort. 4 uur lijkt lang maar het is voorbij voor u er erg in heeft.

Vanuit huis kunt u weliswaar niet de fiches en daarmee akten inzien maar u kunt wel een hoop voorwerk doen. Op deze wijze kunt u de beschikbare tijd in een FHC efficiënter besteden aan het onderzoek en daarnaast scheelt het weer de nodige stress en teleurstelling op de dag van het bezoek zelf.

Bekijk de pagina Handleiding LDS webapplicatie om onderstaande punten uit te voeren.

Bereid u thuis voor door

  • Een account aan te maken

Voor het aanmaken van een account heeft u een e-mailadres nodig. Noteer zowel uw gebruikersnaam als het wachtwoord dat u opgeeft. Hou het simpel en gebruik geen wachtwoord dat al gebruikt wordt voor uw e-mail account bijvoorbeeld. Dat zijn belangrijke wachtwoorden waarvan u niet wil dat deze in verkeerde handen vallen. Kies dus een ander wachtwoord en noteer deze en uw gebruikersnaam.

  • Installeer de extensie als u gebruik wilt maken van uw eigen laptop

Deze extensie (Chrome/Firefox) heeft u nodig om akten in te kunnen zien bij een Family History Center (FHC). Als u deze extensie installeert kunt u thuis nog steeds geen akten inzien daarvoor dient u met uw laptop fysiek aanwezig te zijn in een FHC.

  • Kennis te maken met het systeem

De akten van Nederlands-Indië kunt u niet inzien maar het is wel mogelijk om ervaring op te doen met webapplicatie door bijvoorbeeld te oefenen met de films en akten van een Nederlandse plaats. Deze akten kunnen namelijk wel ingezien worden vanuit huis.

  • Films op te zoeken

Vanuit uw luie stoel kunt u op u gemak de films opzoeken die u straks in het FHC wilt gaan bekijken. Vergeet niet om de filmnummers te noteren.

  • Maak nu pas een afspraak

Pas als de bovenstaande voorbereiding heeft plaatsgevonden is het verstandig om contact op te nemen met een FHC naar keuze voor het maken van een afspraak.

Neem op de dag van uw afspraak het volgende mee

  • Al uw aantekeningen met betrekking tot uw onderzoek

Het klinkt als een open deur maar het komt voor dat een onderzoeker langs komt zonder aantekeningen. Zonder geboortedata, -plaatsen, etc. is het lastig zoeken.

  • Het account en wachtwoord

Indien dit vergeten wordt op de dag van het bezoek dan het kost soms een half uur voordat dit weer gereset is. Zonde van de beschikbare tijd.