Kerkhof Tanah Abang/Kebon Jahe Kober (Museum Taman Prasasti)

De oude Europese begraafplaats Kebon Jahe Kober is vandaag de dag een museum. De oudere begraafplaatsen bij de Nieuwe Hollandsche Kerk, Portugese Buiten- en Binnenkerk waren vol waardoor er een behoefte ontstond aan een nieuwe begraafplaats. Officieel werd de begraafplaats geopend op 28 september 1798, maar de eerste begrafenissen vonden al in 1795 plaats.

Verschillende bekende personen uit de geschiedenis van Nederlands-Indië hebben op deze locatie hun laatste rustplaats gevonden.

In 1975 werd de begraafplaats gesloten en een deel werd geruimd om plaats te maken voor een overheidsinstelling. Enkele familieleden hebben hun verwanten opgehaald, anderen werden herbegraven op de begraafplaats Tanah Kusir. Van het oorspronkelijke aantal graven is nog een derde aanwezig. Op 9 juli 1977 werd het restant van de begraafplaats omgedoopt tot museum Taman Prasasti.

Het museum is te bezoeken bekijk hun website voor meer informatie.

Het huidige adres is: Jl. Tanah Abang I No.1, RT.11/RW.8, Petojo Sel., Gambir, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10160, Indonesië