Kan ik bijdragen aan het vullen van het Indisch Archief? (IA)

Indexeren

Jazeker. Niets is makkelijker dan een naam intypen en rustig door de resultaten te scrollen. Maar helaas er is nog zoveel dat niet geïndexeerd is om ons eigen leven maar ook die van anderen makkelijker te maken.

De gegevens dienen wel aangeleverd te worden in Excel om verwerkt te kunnen worden in het systeem. Neem voor u begint contact op met indischarchief@igv.nl zodat we u op weg kunnen helpen. Er is genoeg te vinden tussen de scans in het systeem. We raden wel aan als u het voor het eerst indexeren begint met een goed leesbaar bron bestaande uit één enkele scan.

Scans

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de scans. Indien u foto’s van graven of andere Indische genealogisch materiaal heeft dan kunt u dit natuurlijk ook bij ons aanmelden en -leveren.

Hier zijn plaatsen we wel kanttekeningen bij. Materiaal dat bijvoorbeeld bij het Nationaal Archief vandaan komt en al reeds toegankelijk is op hun website plaatsen we niet. Het staat tenslotte al op hun website en het heeft dan geen zin om het nogmaals bij ons plaatsen. We hebben namelijk ook beperkte ruimte om scans te plaatsen en deze ruimte willen we zo efficiënt mogelijk benutten.

Echter indexen plaatsen we dan weer wel met een verwijzing naar de afbeelding van het Nationaal Archief.