Index films

Leo Janssen is voor de digitalisering begonnen met het vastleggen van de inhoud van de LDS films. De reden hiervoor is dat de beschrijving die bij de films staat vaak onnauwkeurig, onvolledig of te summier is. Door meer zicht te geven op de inhoud van de films kan de onderzoeker gerichter zijn speurtocht voortzetten. Aangezien het voor de digitalisering bijzonder arbeidsintensief was om deze informatie te verzamelen is het beperkt gebleven tot een indrukwekkend aantal van 48 films.

Deze door Leo verzamelde indexen stonden oorspronkelijk op een oude site, deze site is nu volledig opgenomen in de site van de IGV. Ook al kost het ondanks de digitalisering nog steeds de nodige tijd, gaat de IGV de indexering verder uitbreiden. Vanwege de opzet en uitwerking wel gescheiden van Leo’s originele werk.

Via deze pagina kan tevens een overzicht bekeken worden van verfilmde plaatsen in Indonesië. Bij een aantal FHC’s liggen nog oude films op spoel die bij verschillende FHC’s in Nederland liggen en daar ter plekke in te zien zijn. Overigens zijn de meeste van deze films gedigitaliseerd en daarmee dus in te zien bij alle FHC’s. De lijst is gebaseerd op foto’s die ter plekke gemaakt zijn. Verfieer altijd bij de betreffende FHC voordat uw bezoek gaat of de film nog aanwezig is, soms is de film helaas verdwenen. Niet alle films die bij de FHC’s liggen hebben betrekking op Nederlands-Indië.

  1. Index LDS films (Leo) – gecontroleerd door Leo Janssen
  2. Index LDS Films
  3. Verfilmde plaatsen in Indonesië – uitgebreide lijst
  4. Films bij FHC’s in Nederland – niet altijd al gedigitaliseerd, Amsterdam en Leeuwarden