Aanmaken van een account

1. Ga naar de LDS website https://www.familysearch.org/en/

2. Klik op de witte knop rechtsboven “Create Account”

Als er een naam staan dan is iemand al ingelogd, log deze persoon eerst uit door op te naam te klikken en vervolgens de optie “Sign Out”.

3. Vervolgens verschijn er een invulformulier

Vul alle velden in, met uitzondering van de checkbox bij “I am a member of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Use my record information to help me get started. (Requires Church record number.)”. Tenzij u lid van de kerk bent natuurlijk.

4. Klik op de blauwe knop onderaan “Ingelogd blijven”, zodat het volgende invulscherm verschijnt

Vul alle velden in en klik tevens op de checkbox bij “Ik stem in met de Gebruiksvoorwaarden (bijgewerkt op 10/12/2019) en heb de Privacykennisgeving (bijgewerkt op 1/9/2018) gelezen. “ moet aangeklikt worden.

De checkbox bij “Ik wil boodschappen van FamilySearch, waaronder informatie over mijn voorouders, ontvangen.” hoeft niet aangeklikt te worden.

Noteer uw gebruikersnaam en wachtwoord!

5. Klik vervolgens onderaan op de blauwe knop “Een account aanmaken” zodat er een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd wordt

6. Open nu de mailbox van het opgegeven mailaccount

Het kan soms even duren maar als het e-mailadres correct opgegeven is verschijnt er een e-mail met de onderstaande inhoud.

7. Klik op de blauwe knop “registratie voltooien in de eerder ontvangen mail”

Op dit moment wordt er een account aangemaakt.

8. Klik op de blauwe knop “log in om te beginnen” om daadwerkelijk in te kunnen loggen en te beginnen met het onderzoek.

Dit account kan gebruikt worden voor alle functionaliteiten die op de website van https://www.familysearch.org/en/ te vinden zijn.