Adriaan Intveld

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Europese begraafplaats Medan #44167
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Er is mij geen adres bekend. Je kan misschien zoeken op ‘Sidomulyo Kuburan Eropa’.

  in reply to: Europese begraafplaats Medan #44164
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Ik vrees dat die tweede begraafplaats ook niet meer bestaat. In 2003 was deze al totaal overwoekerd met struiken en eigenlijk niet meer als zodaning te herkennen. Nu zijn we bijna twintig jaar later, dus…

  in reply to: Europese begraafplaats Medan #44162
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Samantha,

  Er is wel iets over de geschiedenis van die begraafplaats gepubliceerd: als je deze link volgt kom je (als het goed is) uit bij een artikel wat in de Moesson van 15 maart 1979 gepubliceerd is: https://moesson.pictura-dp.nl/issue/MOESSON/1979-03-15/edition/0/page/4?query=paleis-weg&period=1979&sort=relevance

  Maar in dat artikel worden geen namen genoemd. Het toeval wil echter dat ik ooit via via een stapel papieren over de begraafplaats aan de Paleisweg (tegenwoordig Jalan Brigjend Katamso) heb gekregen. Jouw betovergrootvader lag naar alle waarschijnlijkheid begraven in graf D 24. Bij de ruiming in 1977 heeft dat graf op de nieuwe locatie in Sidomulyo het nummer (D) 40 gekregen.

  in reply to: JULIA CONSTANTIA VAN PUT #39335
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Rob, dank je voor je uitvoerige uiteenzetting. Ik ben het helemaal eens met je, hoor. Soms is het helaas niet anders dat wij als Indisch genealogen met alleen indirecte gegevens de afkomst moeten vaststellen. Maar dat puzzelen maakt het aan de andere kant ook wel weer leuk ????

  in reply to: JULIA CONSTANTIA VAN PUT #39330
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Rob,

  Dank voor je bericht. De conclusie dat Hugo Adrianus van Put en Clara Elisabeth Warnars de ouders waren heb je dat alleen gebaseerd op hun huwelijk in 1862 in de buurt van Pattie en dat Hugo Adrianus van Put ingeschreven was als inwoner van Pattie in 1863 of ook nog op basis van andere bronnen?

  Wat betreft haar overlijden: ik vermoed ook dat ze omstreeks die tijd (in Malang) overleden zou kunnen zijn, maar ik heb niets gevonden in de kranten…

  Groeten,

  Adriaan

  in reply to: Van Blommestein #38742
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Ik heb verder niet zoveel informatie over Van Blommestein, hoor. En wat allemaal op internet staat hoeft natuurlijk niet allemaal te kloppen. Maar goed, als je je e-mailadres doorgeeft kan ik nog eens kijken.

  in reply to: Van Blommestein #38738
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Ik heb deze Van Blommestein in mijn bestand staan:
  Henriëtte van Blommestein, geboren op 11-06-1918 in Malang, dochter van Johannes Lodewijk Benedictus van Blommestein en Marie Caroline Augustine Mispelblom Beyer.

  in reply to: burgelijke stand batavia #11954
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Roel, bedankt voor je heldere uiteenzetting, ben benieuwd wat Dewi er van vindt… Groeten, Adriaan

  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Dewi,

  Ik heb het volgende kunnen vinden:

  Anna Wilhelmina Ertzinger overleed te Soerakarta op 2 mei 1877 (bron: Regeringsalmanak Nederlands-Indië 1878, p. 313)

  Anna Wilhelmina Ertzinger trouwde te Soerakarta op 18 januari 1830 met Johannes Albertus Smith (bron: Regeringsalmanak Nederlands-Indië 1831, p. 172)

  Anna Wilhelmina Ertzinger werd gedoopt (katholiek) te Soerakarta op 24 november 1812 als dochter van Jacobus Ertzinger en de vrije inlandse vrouw Singanie (bron: Bronnenpublicaties van de IGV, deel 15, p. 11)

  Anna Wilhelmina Ertzinger werd geboren op 9 oktober 1809 (bron: Bronnenpublicaties van de IGV, deel 15, p. 11)

  Groeten,

  Adriaan

  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Sehatku53,

  Volgens een in mijn bezit zijnde handschrift-genealogie waren zijn ouders: Johannes Albertus Smith en Anna Wilhelmina Ertzinger. Helaas wordt de bron niet vermeld…

  Groeten,

  Adriaan Intveld

  in reply to: Omgekomen #10519
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Dick,

  In mijn boek over Peutjoet op blz. 187-188 wordt vermeld:

  Adrianus Johannes de Waal Malefijt, geboren Haarlemmerliede 13 juli 1866, zoon van Adriaan de Waal Malefijt en Maria Elisabeth Schous, Europees kanonnier 2e klas (№ 36805), overleden 31 juli 1897.

  Hij is dus (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) niet gesneuveld. Wellicht is hij overleden vanwege een tropische ziekte. Zijn stamboek zou uitsluitsel moeten geven. Via deze link kan je zien hoe je daar aan kan komen: https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/zoekhulpen/militairen-nederlands-indie-knil-1815-1950-onderofficieren-en-soldaten

  Groeten,

  Adriaan

  in reply to: JOHANNA MARIA SCHIFF #10071
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Rob,

  Super bedankt! Ik had al wel gezocht in de Passagierslijsten, maar kennelijk niet goed!

  Groeten,

  Adriaan

  in reply to: Info over Barbier, Amalo en Gaspersz #8959
  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Mab58,

  De naam Barbier komt maar liefst drie keer voor in de registers der Militaire Willems-Orde, zie onderstaand (aangevuld met genealogische gegevens):

  Charles Barbier, geb. Armentiers 4 nov. 1787, flankeur bij de 18e afdeling nationale infanterie, bij Koninklijk Besluit 7 mei 1822 benoemd tot Ridder Militaire Willems-Orde 4e klas (mutatie: Palembang – juni 1821), overl. Djokjakarta 5 febr. 1826, zn. van Dominicus Barbier en Elisabeth Rousel.

  Frans Adriaan Barbier, geb. Batavia 31 okt. 1802, tweede luitenant bij de Soerabajase vrijwilligers, bij Koninklijk Besluit 22 nov. 1828 benoemd tot Ridder Militaire Willems-Orde 4e klas (mutatie: Java-oorlog juli 1825 tot 19 juni 1828), overl. Soerabaja 1 april 1831, zn. van Dominicus Michel Barbier en Isabella Pieterse.

  George Barbier, geb. Landau 5 febr. 1805, fuselier, bij Koninklijk Besluit 17 febr. 1844 benoemd tot Ridder Militaire Willems-Orde 4e klas (mutatie: Borneo – Westkust), overl. Nijmegen 28 juni 1864, zn. van Francois Barbier en Elisabeth Tournerin.

  Zie ook https://www.defensie.nl/onderwerpen/onderscheidingen/dapperheidsonderscheidingen/databank-dapperheidsonderscheidingen

  Ik hoor graag of je er iets aan hebt.

  Groeten,

  Adriaan

  apintveldAdriaan Intveld
  Participant

  Hallo Henk,

  Ja, Familysearch is hier mee begonnen. Binnen de IGV wordt als het goed is een werkgroep gevormd om mee te helpen bij de indexering, zie punt 5 in de e-mail van Ralph Ravestijn die op 21 maart aan alle IGV leden is verzonden.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)