Mijn DNA laten onderzoek via My Heritage

Homepagina Forums Openbaar forum Indisch DNA Mijn DNA laten onderzoek via My Heritage

Dit onderwerp bevat 10 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Birdy69 Bert Dros 5 maanden, 2 weken geleden.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #7591

  Ik was het eigenlijk niet van plan, maar recent heb ik mijn DNA laten onderzoeken via My Heritage, omdat de prijs van dit DNA onderzoek tijdelijk vrij laag was en ik was benieuwd wat de eventuele uitslag daarvan zou zijn. De resultaten van dit DNA onderzoek verrasten mij door nieuwe gezichtspunten naar voren te brengen. Volgens deze resultaten komen mijn voorouders niet alleen uit West-Europa en Zuidoost-Azië maar ze komen uit alle windstreken van onze aardbol: het Noorden, het Zuiden, het Westen en het Oosten. Hierdoor ben Ik waarlijk een Earthchild, een Anak Semua Bangsa, een Wereldburger (en dat wist ik al)

  Vriendelijke groet,
  Rob

  #7592

  Wat bedoel je Rob met ” uit alle windstreken van onze aardbol: het Noorden, het Zuiden, het Westen en het Oosten”
  Beschrijft men dat in % ? En bedoelt men Scandinavië, Afrika, Amerika, Rusland ?
  Als het vertaalt kan worden naar % voorouders, dan kan jij dat zelf checken toch, 6 generaties terug zeker.
  Ik bedoel ….klopt dat allemaal wel ? Komen andere dna-tests tot dezelfde resultaten ?

  #7593

  Op dit moment ben ik niet in de gelegenheid om nader in te gaan op jouw reactie. Zodra ik dat kan stuur ik je m ijn reactie toe. Groet, Rob

  #7606

  My Heritage maakt een zogenaamde geschatte etniciteit op van jou door berekeningen te maken (mbv logarithmen) op grond van jouw dna resultaten. Bij mij kwamen zij uit dat mijn voorouders komen uit 42 regio’s in de wereld. Wat betreft Oost-Azië – heb ik in totaal 46,6 % Oost-Aziatisch bloed bestaande uit 26,2 % Filipijns, Maleisisch, Indonesisch en daarnaast voor mij verrassend 18,4 % Thais en Cambodjaans en 2,0 % Inuit (Eskimo – scheldwoord ‘rauwvleeseter’ van Native Americans voor Inuit). Daarnaast ben ik voor 50,2 % Noordwest-Europees bestaande uit 34,4 % Engels (daar mee worden inwoners van West-Midden Europa bedoeld van Germaans/Kelitisch/Angelsakische herkomst), Noord- en West Europees 1,8 % en verrassend 7,7 % Fins. Verder ben ik voor 1,8 % Noord-Afrikaans (daarmee wordt bedoeld de Arabische noordkust van Afrika dat Magreb wordt genoemd (bestaande uit o.a.Algerije, Marokko, Libië, Tunesië, Egypte) en voor 1,4 % van Nigeriaans (West-Afrika, Yoruba stam in Nigeria). Deze uitslagen van mijn DNA onderzoek zijn plausibel wanneer ik kijk naar de gegevens uit mijn stamboomonderzoek gebaseerd op archiefonderzoek en dergelijke. Ik stam af o.a. af van een West-Duitse familie uit de omgeving van Hamburg, het is mogelijk dat daar ooit een Fin is ingehuwd. Verder wist ik op grond van mijn stamboomonderzoek dat ik Arabische voorouders had, maar wist niet waar ze vandaan kwamen. Nu weet ik op grond van het DNA onderzoek dat zij afkomstig zijn van de Noordkust van Afrika. My Heritage matcht de DNA resultaten met groepen DNA die zij hebben en die kunnen prehistorisch oud zijn zoals de groep Zweeds-Fins, Nigeriaans, Thais-Cambodjaans en Inuit. Met regulier stamboomonderzoek ga je honderden jaren terug in familiegeschiedenis, met DNA onderzoek ga je duizenden jaren terug in familiegeschiedenis. Groet, Rob

  #7607

  Rob.
  Maar dat ” 18,4 % Thais en Cambodjaans en 2,0 % Inuit ”
  Ken jij dat plaatsen ?
  Me dunkt dat 18.4 % te achterhalen valt bij welke overgrootouder dat moet liggen.
  En hoe waarschijnlijk kan dat zijn, denk je
  en Inuit ? Kweenie… lijkt me onwaarschijnlijk?
  Klopt die etnische indelingen wel die de dna-onderzoekers gebruiken ?
  Doe je een ander onderzoek van een ander bureau…. krijg je dan andere resultaten ?

  #7608

  Ik heb een Chinese overgrootmoeder, die komt niet terug in mijn DNA resultaten bij My Heritage of het moet zijn in 18,4 % Thais en Cambodjaans en 2 % Inuit. Chinees is volgens mij niet echt een ethniciteit. China omvat vele honderden volkeren elk met een eigen ethniciteit. Het kan zijn dat in een ver verleden een Chinese voorouder met een Inuit vrouw was gehuwd of met een vrouw met Inuit dna. Ik sluit niets uit. Dit kan allemaal kloppen. Wellicht zal ik in de toekomst een ander onderzoek doen bij een ander bureau, als het goed is moeten de resultaten uit het tweede onderzoek overeenkomen met de resultaten uit het eerst onderzoek. DNA vult de blinde vlekken in die je bent tegengekomen bij regulier stamboomonderzoek, zoals in het geval van mijn Arabische voorouders. Het overkomt mij af en toe dat Marokkaanse oudere mannen mij begroeten met As-salam alaikum. Ik antwoord dan beleefd terug: As-salam !

  #7624

  Ik weet niet of je resultaat van MyHeritage kan uploaden naar Gedmatch, want daar kan je ook eens kijken wat die laten zien (zijn wel meerdere algoritmes te kiezen, die verschillende uitkomsten geven).

  #7736

  Dank je Arthur voor jouw tip. Het is mij vandaag net gelukt om mijn resultaat van My Heritage te downloaden. Ik ga kijken of ik het kan uploaden naar Gedmatch.

  #8308

  Hoi,
  ik heb je vergeleken met mijn grootmoeder, en er lijkt géén match te zijn, iets dat na ca. 6/7 generaties helaas een mogelijkheid is. Het Dumas/Meijer-aandeel in haar zal dus elders op het DNA zitten. Interessant genoeg heeft zij wel één match die mogelijk afstamt van de Meijer-familie uit Pasoeroean.

  #8321

  Interessant dat er één match is van jouw grootmoeder met iemand die mogelijk afstamt van de Meijer familie uit Pasoeroean. Dat versterkt mijn vermoeden dat mijn voormoeder die ook een voormoeder van jouw grootmoeder is, zij was genaamd Anna Maria Dorothea Meijer een lid is van deze familie. Mooi !

  #9279

  Ik heb vorig jaar ook bij Heritage laten uitvoeren. Daar had ik een match met een 2e generatie neef met de naam Lapre. Dit kan wel kloppen omdat mijn Oma ook een Lapre is en ze voorkomt in de stamboom van de bekende familie Lapre.

  Hierdoor vertrouw ik wel de gegevens van Heritage. Alleen het vervolg is als je meer wil weten en verder wil zoeken overal lid van moet worden tegen betaling. In principe vind ik dit geen probleem als het maar wel wat oplevert. Vandaar dat ik sinds vandaag lid ben geworden van IGV. Ben benieuwd wat dit oplevert. Vond het wel grappig dat ik voor 4,2 % een match had met Italie en zelfs Turkije

  Azië
  52,0%
  Oost-Azië
  50,5%
  Filipijns, Indonesisch en Maleisisch
  27,0%
  Thais en Cambodjaans
  23,5%
  West-Azië
  1,5%
  West-Aziatisch
  1,5%
  Europa
  46,5%
  Noord- en West-Europa
  42,3%
  Noord- en West-Europees
  42,3%
  Zuid-Europa
  4,2%
  Italiaans
  4,2%
  Amerika
  1,5%
  Inheems Amerikaans
  1,5%
  Inheems Amerikaans
  1,5%
  Bert Dros
  100,0%

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.