Begraafplaatsen | Grafschriften en foto’s

0
1134

In deze categorie zijn op dit moment drie bewerkingen opgenomen: die van voormalige Europese begraafplaats ‘Tanah Abang’, door Rob Dumas (1) en van de Banda-eilanden (2) en de protestantse kerk van Banda Neira (3) door Ad Lans. Alle bestanden zijn toegankelijk voor eenieder en worden u aangeboden door de auteurs en de Indische Genealogische Vereniging.

(1) Op het terrein van museum ‘Musium Taman Prasasti’ aan Jalan Tanahabang I in Jakarta zijn grafstenen van Europeanen te vinden welke afkomstig zijn van die voormalige Europese begraafplaats Tanah Abang te Weltevreden (Batavia). Nadat de begraafplaats Tanah Abang werd geruimd, is een groot aantal grafstenen van de Europese graven overgebracht naar het terrein van het Musium Taman Prasasti te Tanahabang (Jakarta). Rob Dumas heeft een groot aantal grafschriften verzameld en, voor een deel inclusief foto, samengebracht. Een index op familienamen vindt u op pagina 68 tot en met 72.
In maart 2016 heeft Rob Dumas een aanvulling verzorgd op bovenstaande bestand.

(2) In het tweede document, samengesteld door Ad Lans, staan foto’s en grafschriften van de Hollandse begraafplaats op het eiland Neira. Deze begraafplaats ligt in het stadje Banda Neira, nabij de forten Belgica en Nassau. Een index van familienamen is geplaatst op pagina 74. Ook kunt u foto’s en grafschriften van de volgende “perk” begraafplaatsen vinden: Groot Waling; Spantjebij en Keizerstoren op het eiland Lonthoir en van Banco batoe en Lautakka op het eiland Neira. De index op de familienamen daarvan vindt u op pagina 103.

(3) Het derde document, ook samengesteld door Ad Lans, bevat foto’s en grafschriften uit de protestantse kerk te Banda Neira. Daarnaast vind u foto’s van geschriften en het bustebeeld van Koning Willem III in de nabijheid van de controleurswoning te Banda Neira. Een index vindt u op pagina 36.

Andere Indische begraafplaatsen op internet
De ‘Kuburan Belanda’/’Kuburan Cornelis Chastelijn’ te Depok, Java (foto’s en grafschriften). Door Dennis de Calonne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.