verzameling van Extr. Stamb. medailles militairen

  • Arthur Fickel
  • Arthur Fickel's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
Meer
25 jan 2016 11:15 - 25 jan 2016 11:16 #1358 door Arthur Fickel
Arthur Fickel heeft een nieuw onderwerp gemaakt: verzameling van Extr. Stamb. medailles militairen
Ik ben op zoek geweest naar de stamboekinschrijving van Johannes Adrianus Triebel.

Hiervoor is geraadpleegd de namenklappers op het zogenaamde ‘Oost-Indisch Boek’, met extracten uit het Algemeen Stamboek gehouden te Batavia.

Hierin werd vonden een vermelding van zekere “Jan Johannes Adr. Triebel”, met een verwijzing naar inventarisnummer 336 van het 'Ministerie van Koloniën: Stamboeken en pensioen registers Militairen KNIL Oost-Indië en West-Indië’ (toegang 2.10.50), en daarbinnen ‘folio’ 340.

Nu bevat dit register nr. 336 inderdaad extracten uit het genoemde stamboek, met de folionrs. 289 t/m 429. Elk folio betreft een extract van de stamboekinschrijving van één militair.

Althans, bijna elk….

Want nr. 340 blijkt een “Opgave van militairen, die in de controle onbekend schijnen te zijn, en aan welke in O.I. medailles voor trouwe dienst zijn toegekomen, waarvan de extract stamboeken berustten onder het nummer; achter ieder naam aangewezen in de verzameling van Extr. Stamb. medailles.”

Inderdaad staat in die opgave van tientallen militairen ook de naam van “Jan Johannes Adrianus” Triebel, geboren te Soerakarta, met nummer der St. Extr. van de medailles 6803 en met toevoeging “kreeg de zilveren medaille Nr. 9983.”

Hierop is in de inventaris gezocht naar die “verzameling van Extr. Stamb. medailles.”, maar die is niet te vinden. En ook in literatuur over onderzoek naar militairen in Oost-Indië vond ik hiervan geen melding. Zodat ik vrees dat deze verzameling niet bewaard is gebleven.

Weet iemand meer?
Laatst bewerkt: 25 jan 2016 11:16 door Arthur Fickel.
Gemaakt door Kunena