De registers van de Burgerlijke Stand van Nederlandsch-Indië voor Europeanen (1828-1949) zijn door de Mormonen ('The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints') verfilmd.
Hun beschrijving van de inhoud van een film is vaak onnauwkeurig, bij De Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië op LDS-films vindt u in detail wat er op een bepaalde film staat.

De Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië op LDS-films is samengesteld door ons ere-lid Leo Janssen.

Klik hier om de Burgerlijke Stand van Nederlands-Indië, door Leo Janssen te openen (de link opent in een nieuw venster).
Het uiterlijk en de navigatie van het overzicht van BS op LDS-films wijken af van de algemene IGV-website.

Gerelateerde naslagwerken
- Van Leo Janssen's hand is ook een handleiding (.pdf), waarin wordt uitgelegd hoe de films zijn te zoeken, op te vragen en te raadplegen.
- Leo Janssen heeft ook een overzicht (.pdf) gemaakt van de Indonesische plaatsen die door de LDS-kerk zijn verfilmd.
- Maarten Etmans heeft een overzicht (.pdf) gemaakt van de films die op voorraad liggen bij het Family Center in Amsterdam.
- Adriaan Intveld heeft een overzicht (.pdf) gemaakt van BS-registers die gepubliceerd zijn in De Indische Navorscher en de Bronnenpublicaties.
- In 'Het Personeel Statuut' van februari 1965 verscheen een overzicht (.pdf) van burgerlijke stand-registers in Indonesië.
- 'Bepalingen op het houden der Registers van den Burgerlijke Stand in Nederlandsch-Indië' door H. van Houten uit 1912 is een overzicht van toepasselijke wet- en regelgeving omtrent de BS, inclusief commentaar. Het boekje is ingescand en beschikbaar gesteld door Marcel Ravenhorst en tot doorzoekbare .pdf bewerkt door Dennis de Calonne. Download de pdf hier (67,5 MB).